Skinksås

Recept på en krämig skinksås, snabb och enkel vardagsmat när den är som bäst. I det här receptet har vi gjort en pasta med skinksås toppad med färsk basilika och smaksatt med cheddar. Den här skinksåsen blir lätt en favorit.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna skinka. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs skinka och vitlök 2–3 minuter. Tillsätt grädde och ärtor, koka upp. Ta från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar och blanda skinksåsen med nykokt pasta och basilika. Servera direkt. Klart.

10 portioner

10 portioner pasta

300 gr rökt skinka

5 vitlöksklyftor

2½ msk smör

5 dl matlagningsgrädde

2½ dl frysta gröna ärter

375 gr riven ost, cheddar

Salt och svartpeppar

2½ kruka färsk basilika



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning