onsdag 3 januari 2024

Spaghetti med köttfärssås

En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.

Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör- och rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 minuter. Rör om då och då. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 minuter. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.

10 portioner

1 000 gr köttfärs

2½ gul lök

2½ vitlöksklyfta

5 msk smör- och rapsolja

2½ tsk salt

2½ krm svartpeppar

1¼ dl rött vin

1¼ tärning köttbuljong

1⅞ dl vispgrädde

1 000 gr krossade tomater

1¼ tsk strösocker

750 gr spaghetti

3¾ dl riven ost



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar