En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör- och rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 minuter. Rör om då och då. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 minuter. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.
10 portioner
1 000 gr köttfärs
2½ gul lök
2½ vitlöksklyfta
5 msk smör- och rapsolja
2½ tsk salt
2½ krm svartpeppar
1¼ dl rött vin
1¼ tärning köttbuljong
1⅞ dl vispgrädde
1 000 gr krossade tomater
1¼ tsk strösocker
750 gr spaghetti
3¾ dl riven ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar