torsdag 11 september 2025

Ugnsbakad frukt

Ugnsbakad frukt är en god och fräsch efterrätt serverad med kvarg, vispad grädde eller glass. Så enkelt och så gott ihop med knapriga nötter.

10 portioner

7½ äpple

7½ päron

15 plommon

2½ dl Smör- och rapsolja

1¼ dl honung

5 tsk malen ingefära

2½ dl blandade nötter, grovhackade

2½ dl pumpakärnor

2½ dl hackad färsk mynta

625 gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor. Lägg dem på en plåt. Ringla över smör- och rapsolja och honung. Strö över ingefära, nötter och pumpafrön. Stek i mitten av ugnen 15–20 minuter. Strö över myntan och servera med kvarg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...