Ugnsbakad frukt är en god och fräsch efterrätt serverad med kvarg, vispad grädde eller glass. Så enkelt och så gott ihop med knapriga nötter.
10 portioner
7½ äpple
7½ päron
15 plommon
2½ dl Smör- och rapsolja
1¼ dl honung
5 tsk malen ingefära
2½ dl blandade nötter, grovhackade
2½ dl pumpakärnor
2½ dl hackad färsk mynta
625 gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor. Lägg dem på en plåt. Ringla över smör- och rapsolja och honung. Strö över ingefära, nötter och pumpafrön. Stek i mitten av ugnen 15–20 minuter. Strö över myntan och servera med kvarg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar