En lätt tårta med mindre mjöl i smeten och proteinrik kvarg i fyllningen. Jordgubbar och lime gör tårtan extra fräsch och god.
Receptet gäller för 10 bitar
3 ägg
1 dl strösocker
¾ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
150 gr jordgubbar
250 gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj
Garnering:
2½ dl vispgrädde
Frukter t ex nektariner
Bär t ex jordgubbar
Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Hacka eller mosa jordgubbarna och blanda med kvarg och limeskal. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan. Vispa grädden till ett fast skum och bred över tårtan. Garnera med frukt och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar