En kryddig blomkålscurry med smak av röd curry, kokosmjölk och ingefära. Denna vegetariska gryta är lätt att laga och den mättar bra Det är gott att servera den med naan, men det funkar självklart bra att servera med ris. Den svala yoghurtklicken och koriandern ger extra skjuts till rätten.
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
25 gr färsk ingefära
1 bakpotatis
25 gr smör
3 msk röd currypasta
1 msk tomatpuré
250 ml kokosmjölk
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tärning buljong
1 blomkålshuvud, cirka 500 gr
Cirka 400 gr kokta kikärter, cirka två förpackningar
8 cocktailtomater
Salt
Till servering:
1 kruka koriander
2 dl turkisk yoghurt 200 gr
2 naanbröd
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär potatisen i tärningar. Hetta upp smör i en panna. Fräs lök, vitlök, currypasta och tomatpuré cirka 1 minut under omrörning. Tillsätt potatis, ingefära, kokosmjölk, crème fraiche, vatten och smulad buljong. Koka upp och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk. Rör om då och då. Skär blomkålen i buketter. Häll av och skölj kikärtorna. Tärna tomaterna. Tillsätt blomkål, kikärter och tomat till pannan. Koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt. Toppa blomkålscurryn med koriander och yoghurt. Servera med naan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar