Lekande lätt fiskrätt. Det går förstås lika bra med färsk fisk.
Receptet gäller för 10 portioner
1 kg fryst sejfilé eller hoki
2 tsk salt
5 dl Kelda Bechamelsås
3 dl riven ost
Potatismos:
2½ kg mjölig potatis
5 dl standardmjölk, varm
3 msk smör- och rapsolja
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Tina fisken. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör- och rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en ballong- eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Blanda såsen med citronskalet och smaka av med saften. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar