torsdag 11 september 2025

Asiatisk rödkålssallad

Kripig rödkål, knaprigt stekt färs, chili och mynta. Det är i stora drag vad denna lättlagade kålsallad innehåller. Det funkar lika bra att laga den med vegofärs, fläskfärs och nötfärs. Ta det Du tycker om bäst. God att äta både varm och kall.

4 portioner

Rödkålssallad:

500 gr rödkål

2 lime, finrivet skal och saft

1 tsk strösocker

1 tsk salt

Färs:

2 msk smör- och rapsolja

500 gr fläskfärs eller vegofärs

2 msk japansk soja

1 msk fisksås

Cochujangkräm:

2 dl crème fraiche

1 msk gochujang

Till servering:

1 knippe salladslök

1 röd chili

100 gr babyspenat

½ dl rostade sesamfrön

1 kruka färsk mynta

Strimla kålen med en mandolin. Blanda kålen med limeskal, limesaft, socker och salt. Massera kålen så den mjuknar något. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg. Rör ner soja och fisksås. Rör ihop crème fraiche och gochujang i en skål. Strimla salladslöken och chilin. Blanda kål och färs i en stor salladsskål eller fat. Toppa med spenat, salladslök, chili, sesamfrön och mynta. Servera kålsalladen med gochujangkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...