Kripig rödkål, knaprigt stekt färs, chili och mynta. Det är i stora drag vad denna lättlagade kålsallad innehåller. Det funkar lika bra att laga den med vegofärs, fläskfärs och nötfärs. Ta det Du tycker om bäst. God att äta både varm och kall.
4 portioner
Rödkålssallad:
500 gr rödkål
2 lime, finrivet skal och saft
1 tsk strösocker
1 tsk salt
Färs:
2 msk smör- och rapsolja
500 gr fläskfärs eller vegofärs
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
Cochujangkräm:
2 dl crème fraiche
1 msk gochujang
Till servering:
1 knippe salladslök
1 röd chili
100 gr babyspenat
½ dl rostade sesamfrön
1 kruka färsk mynta
Strimla kålen med en mandolin. Blanda kålen med limeskal, limesaft, socker och salt. Massera kålen så den mjuknar något. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg. Rör ner soja och fisksås. Rör ihop crème fraiche och gochujang i en skål. Strimla salladslöken och chilin. Blanda kål och färs i en stor salladsskål eller fat. Toppa med spenat, salladslök, chili, sesamfrön och mynta. Servera kålsalladen med gochujangkräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar