onsdag 17 september 2025

Toscansk soppa med kyckling

Pimpa den färdiglagade toscanska tomatsoppan med kyckling, vitlök, salladslök och pestocrème. Perfekt mat att laga när tiden är knapp.

Receptet gäller för 4 portioner

300 gr kycklingbröstfilé

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

70 gr babyspenat

1 msk smör- och rapsolja

1 liter Kelda mustig tomatsoppa

4 msk pesto, gärna hemlagad

1 kruka färsk persilja

Strimla kyckling. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs kyckling och vitlök tills kycklingen fått fin färg. Salta. Tillsätt spenat och fräs någon minut. Häll ner soppan i kastrullen och låt koka 2–3 minuter. Toppa tomatsoppan med pesto och hackad persilja. Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...