torsdag 11 september 2025

Spenat- och ädelostsoppa

Potatissoppan blir både nyttig och lite lyxig med färska spenatblad i generösa bitar och krämig ädelost.

4 portioner

150 gr bladspenat

4 mjöliga potatisar

1 gul lök

Smör

3 dl vatten

1 krm vitpeppar

2 tärningar grönsaksbuljong

5 dl standardmjölk

2½ dl matlagningsgrädde

75 gr Kvibille ädel grädd

Grovhacka spenaten. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar och låt koka cirka 15 minuter. Vispa eller mixa soppan. Tillsätt spenaten, mjölken och grädden. Låt koka upp. Smula i osten och låt den smälta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...