Crème fraichetårta, en godare efterrätt kan du nog inte bjuda på, alla älskar den. Servera gärna crème fraichetårtan med färska eller tinade frysta bär.
10 bitar
2½ ägg
1⅞ dl vispgrädde
1¼ dl strösocker
1¼ tsk vaniljsocker
Rivet skal och saft av 1¼ citron
2½ dl crème fraiche
6¼ digestivekex
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor med socker, vaniljsocker, citron och crème fraiche. Vänd ner vispgrädde och äggvitor. Krossa eller mixa kexen. Fördela hälften av kexen i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Häll blandningen i formen och strö över resten av kexen. Täck formen och låt den stå i frys minst 4 timmar. Låt stå i kyl cirka 30 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar