Nötter är en populär delikatess i jultid som har många hälsofördelar. Nötter ger en boost av nyttigt fett, och ett tillskott av många andra värdefulla näringsämnen. Dessutom kan de ge minskad risk för sjukdomar.
Mandel, hasselnötter, valnötter och pekannötter är populära på efterrättsbordet i jultid. De innehåller mycket näring (och kalorier) i sin kompakta förpackning, och några stycken nötter är därför en lagom portion.
Här listar vi fem anledningar att njuta av nötter i julhelgen:
Rika på mineraler och antioxidanter. Nötter och frön innehåller rikligt med viktiga mineraler och andra bioaktiva ämnen
Rika på nyttigt fett. Nötter innehåller nyttiga fetter som kan bidra till en bättre hälsa
Kan motverka viktuppgång. Trots att de innehåller mycket energi verkar nötter och frön som en del av en hälsosam diet kunna bidra till att det är lättare att hålla en hälsosam vikt
Kan ge minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Osaltade nötter har i ett flertal studier visats kunna ge en minskad risk för sjukdomar i hjärta och kärl
Kan göra att Du lever längre. Studier har visat att människor som äter nötter flera gånger i veckan levde längre än de som inte åt nötter alls. Nötätarna var också smalare, rökte mer sällan, var mer fysiskt aktiva och åt mer frukt och grönsaker, men detta justerades för i studien
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar