måndag 12 februari 2024

Thaikyckling

Thaikyckling i en krämig sås med röd curry, kokosmjölk och grädde. Syrlig lime ger den rätta smaken till denna goda och lättlagade vardagsrätt.

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Skär broccoli i buketter. Skala och skiva lök och morot. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek röd curry på medelvärme cirka 30 sekunder. Tillsätt kyckling och stek 2-3 minuter. Rör ner kokosmjölk och vispgrädde. Sjud 6-7 minuter.  Tillsätt grönsakerna och sjud ytterligare 4-5 minuter. Smaka av med pressad lime och salt. Toppa med koriander och servera med jasminris.

10 portioner

1 125 gr kycklinglårfilé

2½ broccoli

2½ rödlök

2½ morot

5 msk smör och rapsolja

5 msk röd currypasta

1 000 ml kokosmjölk

6¼ dl vispgrädde

2½ lime

Salt

2½ kruka thaibasilika eller koriander

10 portioner jasminris till servering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar