Thaikyckling i en krämig sås med röd curry, kokosmjölk och grädde. Syrlig lime ger den rätta smaken till denna goda och lättlagade vardagsrätt.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Skär broccoli i buketter. Skala och skiva lök och morot. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek röd curry på medelvärme cirka 30 sekunder. Tillsätt kyckling och stek 2-3 minuter. Rör ner kokosmjölk och vispgrädde. Sjud 6-7 minuter. Tillsätt grönsakerna och sjud ytterligare 4-5 minuter. Smaka av med pressad lime och salt. Toppa med koriander och servera med jasminris.
10 portioner
1 125 gr kycklinglårfilé
2½ broccoli
2½ rödlök
2½ morot
5 msk smör och rapsolja
5 msk röd currypasta
1 000 ml kokosmjölk
6¼ dl vispgrädde
2½ lime
Salt
2½ kruka thaibasilika eller koriander
10 portioner jasminris till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar