Här spelar potatisen huvudrollen. Stuvad i syrlig blandning av äpple och pepparrot.
Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, cirka 30 minuter. Låt vila 5 minuter innan servering. Skala gulbeta och morot. Skiva grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten så dem blir krispiga. Skär potatisen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda potatis, äpple och pepparrot med crème fraiche. Värm under omrörning tills potatisen är genomvarm. Smaka av med honung, salt och peppar. Häll av vattnet från grönsakerna. Skiva köttet och servera med potatisen och grönsakerna.
10 portioner
1 250 gr fläskfilé
2½ tsk salt
2½ krm svartpeppar
2½ msk smör
Cruditéer:
375 gr gulbetor
187½ gr morot
437½ gr fänkål
Stuvad potatis:
1 000 gr kokt potatis
1¼ äpple
5 dl créme fraiche
5 msk riven pepparrot
2½ tsk honung
Salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar