Pepparrotsstuvad potatis med fläskfilé

Här spelar potatisen huvudrollen. Stuvad i syrlig blandning av äpple och pepparrot.

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, cirka 30 minuter. Låt vila 5 minuter innan servering. Skala gulbeta och morot. Skiva grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten så dem blir krispiga. Skär potatisen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda potatis, äpple och pepparrot med crème fraiche. Värm under omrörning tills potatisen är genomvarm. Smaka av med honung, salt och peppar. Häll av vattnet från grönsakerna. Skiva köttet och servera med potatisen och grönsakerna.

10 portioner

1 250 gr fläskfilé

2½ tsk salt

2½ krm svartpeppar

2½ msk smör

Cruditéer:

375 gr gulbetor

187½ gr morot

437½ gr fänkål

Stuvad potatis:

1 000 gr kokt potatis

1¼ äpple

5 dl créme fraiche

5 msk riven pepparrot

2½ tsk honung

Salt och peppar






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning