tisdag 13 februari 2024

Kalvdans

Kalvdans är en riktig klassiker som traditionellt görs på råmjölk. Till denna kalvdans, smaksatt med kardemumma och vanilj, behöver Du lantmjölk, torrmjölk och ägg. Kalvdansen tillagas i vattenbad i ugnen och serveras gärna med lättvispad grädde och sylt. Lika god att äta ljummen som kall.

Värm ugnen till 150°. Vispa upp äggen. Rör ner mjölk, mjölkpulver, socker, kardemumma, vaniljpulver och salt. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Ställ ner formen i en större form fylld med kallt vatten till ett vattenbad. Grädda mitt i ugnen tills puddingen stannat, cirka 1 timme. Servera ljummen kalvdans med lättvispad grädde och hallonsylt.

10 portioner

5 ägg

15 dl mjölk

6¼ dl mjölkpulver

5 msk strösocker

2½ tsk kardemummakärnor

5 krm vaniljpulver

2½ krm salt

Till servering:

7½ dl vispgrädde

5 dl hallonsylt eller färska bär



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar