Kalvdans är en riktig klassiker som traditionellt görs på råmjölk. Till denna kalvdans, smaksatt med kardemumma och vanilj, behöver Du lantmjölk, torrmjölk och ägg. Kalvdansen tillagas i vattenbad i ugnen och serveras gärna med lättvispad grädde och sylt. Lika god att äta ljummen som kall.
Värm ugnen till 150°. Vispa upp äggen. Rör ner mjölk, mjölkpulver, socker, kardemumma, vaniljpulver och salt. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Ställ ner formen i en större form fylld med kallt vatten till ett vattenbad. Grädda mitt i ugnen tills puddingen stannat, cirka 1 timme. Servera ljummen kalvdans med lättvispad grädde och hallonsylt.
10 portioner
5 ägg
15 dl mjölk
6¼ dl mjölkpulver
5 msk strösocker
2½ tsk kardemummakärnor
5 krm vaniljpulver
2½ krm salt
Till servering:
7½ dl vispgrädde
5 dl hallonsylt eller färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar