Cheesecake, en riktig amerikansk klassiker. Passar till vilken festlighet som helst och omtyckt av alla. Den här cheesecaken görs på bland annat krämig färskost, digestivekex och gräddfil. Toppas med rårörda hallon eller andra bär i säsong.
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Vispa ihop färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda 20–25 min. Låt kakan svalna cirka 10 minuter. Rör ihop gräddfil, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare 10–15 minuter. Låt kakan kallna. Rör ihop hallon och socker och servera till cheesecaken.
10 portioner
12½ digestivekex
62½ gr smör
333⅓ gr färskost naturell
1⅔ ägg
⅖ dl strösocker
2½ dl gräddfil
⅖ dl florsocker
⅚ msk vaniljsocker
Till servering:
104⅙ gr hallon
1⅔ msk florsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar