Bjud på en festlig marängtårta som är krispig på ytan och härligt seg i mitten. Servera med grädde och massor av färska bär.
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa cirka 5 minuter. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till 2 bottnar, cirka 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda cirka 45 minuter. Låt kallna helt.
Servering:
Skala eventuellt kiwin och skär i skivor. Vispa grädden. och klicka ut på marängen. Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan. och på toppen. Pudra över florsocker och garnera med myntablad.
10 bitar
3⅓ äggvita
2½ dl strösocker
1¼ tsk majsstärkelse
Till servering:
4⅙ dl vispgrädde
1⅔ kiwi
⅚ dl färska hallon
⅚ dl färska jordgubbar
⅚ dl färska blåbär
Florsocker
⅖ kruka färsk mynta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar