onsdag 21 februari 2024

Pavlova

Bjud på en festlig marängtårta som är krispig på ytan och härligt seg i mitten. Servera med grädde och massor av färska bär.

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa cirka 5 minuter. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till 2 bottnar, cirka 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda cirka 45 minuter. Låt kallna helt.

Servering:

Skala eventuellt kiwin och skär i skivor. Vispa grädden. och klicka ut på marängen. Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan. och på toppen. Pudra över florsocker och garnera med myntablad.

10 bitar

3⅓ äggvita

2½ dl strösocker

1¼ tsk majsstärkelse

Till servering:

4⅙ dl vispgrädde

1⅔ kiwi

⅚ dl färska hallon

⅚ dl färska jordgubbar

⅚ dl färska blåbär

Florsocker

⅖ kruka färsk mynta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar