torsdag 15 februari 2024

Rårakor med cottage cheese

Klassisk svensk husmanskost. Cottage cheese och purjolök är supergoda tillbehör till rårakorna.

Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Riv eller hacka löken fint. Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 minuter per sida tills de är gulbruna och frasiga. Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.

10 portioner

Cirka 1 500 gr potatis

Cirka 1 000 gr gul lök

10 ägg

5 krm salt

5 krm peppar

Smör

1 250 gr Keso cottage cheese

2½ rödlök



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Cornflakesfisk

Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen oc...