Fortsätt till huvudinnehåll

Rårakor med cottage cheese

Klassisk svensk husmanskost. Cottage cheese och purjolök är supergoda tillbehör till rårakorna.

Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Riv eller hacka löken fint. Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 minuter per sida tills de är gulbruna och frasiga. Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.

10 portioner

Cirka 1 500 gr potatis

Cirka 1 000 gr gul lök

10 ägg

5 krm salt

5 krm peppar

Smör

1 250 gr Keso cottage cheese

2½ rödlök



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...