Snabb och mustig kycklinggryta

Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.

Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Skär kycklingen i grova bitar. Salta, peppra och bryn kycklingen i 2 msk smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Stek löken i 1 msk smör- och rapsolja tills den fått fin färg och lägg ner i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Rör ner i grytan och tillsätt smulad buljong och timjan. Koka under lock 5 minuter. Grovhacka dadlar och nötter. Lägg ner i grytan tillsammans med morötterna och koka ytterligare 5 minuter. Garnera med färsk timjan och servera grytan med krossad potatis.

4 portioner

250 gr små gula lökar

2 morötter

500 gr kycklinglårfilé

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 msk smör- och rapsolja till stekning

1 msk vetemjöl

1 dl vitt vin

1 dl vatten

2½ dl mellangrädde

1 tärning hönsbuljong

1 tsk torkad timjan

10 dadlar eller plommon

½ dl valnötter

Färsk timjan

Till servering:

Kokt krossad potatisar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning