Snabb och mustig kycklinggryta
Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.
Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Skär kycklingen i grova bitar. Salta, peppra och bryn kycklingen i 2 msk smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Stek löken i 1 msk smör- och rapsolja tills den fått fin färg och lägg ner i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Rör ner i grytan och tillsätt smulad buljong och timjan. Koka under lock 5 minuter. Grovhacka dadlar och nötter. Lägg ner i grytan tillsammans med morötterna och koka ytterligare 5 minuter. Garnera med färsk timjan och servera grytan med krossad potatis.
4 portioner
250 gr små gula lökar
2 morötter
500 gr kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör- och rapsolja till stekning
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2½ dl mellangrädde
1 tärning hönsbuljong
1 tsk torkad timjan
10 dadlar eller plommon
½ dl valnötter
Färsk timjan
Till servering:
Kokt krossad potatisar
Kommentarer
Skicka en kommentar