Buffalo wings
Heta buffalo wings, precis som dem ska vara. Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.
Vispa ihop gräddfil med 1 dl saltgurkslag. Vänd ner kycklingen och låt stå minst 45 minuter, gärna längre.
Blue cheese dip:
Mosa osten och blanda med gräddfil och kryddor.
Buffalosås:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt hot sauce och worcestershiresås. Låt allt bli varmt. Ta från värmen. Blanda ihop paneringen i en skål. Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag. Vänd ner kycklingen i paneringen. Se till att alla bitar blir täckta. Hetta upp oljan till 160°. Fritera några kycklingar i taget 5-6 minuter. Lägg åt sidan att rinna av så länge. Hetta upp oljan till 180°. Fritera all kyckling igen tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av. Vänd ner nyfriterade buffalo wings i buffalosåsen. Servera buffalo wings med blue cheese dip och saltgurka.
4 portioner
Marinad:
900 gr kycklingvingar
1 dl gräddfil
1 burk saltgurka
Blue cheese dip:
140 gr Kvibille ädel mild
2 dl gräddfil
2 krm cayennepeppar
Salt
Buffalosås:
150 gr smör
1½ dl hot sauce, t ex srirachasås
1 tsk worcestershiresås
Panering:
2 dl potatismjöl
1 msk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
2 tsk flingsalt
1 tsk cayennepeppar
Till fritering:
1 liter neutral olja
Kommentarer
Skicka en kommentar