Buffalo wings

Heta buffalo wings, precis som dem ska vara. Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.

Vispa ihop gräddfil med 1 dl saltgurkslag. Vänd ner kycklingen och låt stå minst 45 minuter, gärna längre.

Blue cheese dip: 

Mosa osten och blanda med gräddfil och kryddor.

Buffalosås: 

Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt hot sauce och worcestershiresås. Låt allt bli varmt. Ta från värmen. Blanda ihop paneringen i en skål. Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag. Vänd ner kycklingen i paneringen. Se till att alla bitar blir täckta. Hetta upp oljan till 160°. Fritera några kycklingar i taget 5-6 minuter. Lägg åt sidan att rinna av så länge. Hetta upp oljan till 180°. Fritera all kyckling igen tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av. Vänd ner nyfriterade buffalo wings i buffalosåsen. Servera buffalo wings med blue cheese dip och saltgurka.

4 portioner

Marinad:

900 gr kycklingvingar

1 dl gräddfil

1 burk saltgurka

Blue cheese dip:

140 gr Kvibille ädel mild

2 dl gräddfil

2 krm cayennepeppar

Salt

Buffalosås:

150 gr smör

1½ dl hot sauce, t ex  srirachasås

1 tsk worcestershiresås

Panering:

2 dl potatismjöl

1 msk vitlökspulver

2 tsk chilipulver

2 tsk flingsalt

1 tsk cayennepeppar

Till fritering:

1 liter neutral olja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning