Kycklingsoppa med stil

Gör kycklingsoppa av tomatsoppan! Med curry och kyckling får soppan både extra god smak och fin färg.

Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

4 portioner

250 gr kycklingbröstfilé

1 äpple

1 gul lök

Smör

1 msk curry

1 krm svartpeppar

800 gr passerade tomater

1 dl vatten

2½ dl matlagningsgrädde

2 tärningar grönsaksbuljong

1 krm strösocker

½ tsk salt

½ dl hackad färsk persilja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning