Linsgryta med kokosmjölk
En underbar linsgryta på röda linser med indiska kryddor, rostad pumpa och jordnötssmör. Pumpan går bra att byta ut mot sötpotatis.
Värm ugnen till 250°. Skala och skär pumpan i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med salt och hälften av oljan. Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter. Tärna auberginen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefära. Fräs aubergine i en stekgryta i resterande olja tills den är mjuk. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Skölj linserna och rör ner tillsammans med resterande ingredienser. Låt sjuda tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter. Rör om då och då. Vänd ner pumpan, pressa ner limesaften och toppa linsgrytan med koriander. Servera med ris.
4 portioner
1 liten butternutpumpa
2 msk matolja
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
1 dl torkade röda linser
1 msk garam masala
2 tsk malen koriander
½ tsk malen kardemumma
2½ dl kokosgrädde
2½ dl matlagningsgrädde
400 gr konserverade körsbärstomater
½ dl jordnötssmör
3 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
Till servering:
1 lime
1 kruka färsk koriander
4 portioner kokt ris
Kommentarer
Skicka en kommentar