Linsgryta med kokosmjölk

En underbar linsgryta på röda linser med indiska kryddor, rostad pumpa och jordnötssmör. Pumpan går bra att byta ut mot sötpotatis.

Värm ugnen till 250°. Skala och skär pumpan i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med salt och hälften av oljan. Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter. Tärna auberginen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefära. Fräs aubergine i en stekgryta i resterande olja tills den är mjuk. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Skölj linserna och rör ner tillsammans med resterande ingredienser. Låt sjuda tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter. Rör om då och då. Vänd ner pumpan, pressa ner limesaften och toppa linsgrytan med koriander. Servera med ris.

4 portioner

1 liten butternutpumpa

1 tsk salt

2 msk matolja

1 aubergine

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk riven ingefära

1 dl torkade röda linser

1 msk garam masala

2 tsk malen gurkmeja

2 tsk malen koriander

½ tsk malen kardemumma

2½ dl kokosgrädde

2½ dl matlagningsgrädde

400 gr konserverade körsbärstomater

½ dl jordnötssmör

3 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

Till servering:

1 lime

1 kruka färsk koriander

4 portioner kokt ris

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning