Morotssoppa med linser och dillfrön
Krämig, färgglad soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala morötterna. Strimla en av dem tunt med potatisskalare. Lägg strimlorna i saltat ljummet vatten 15 minuter. Skär resten av morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör, slå på buljongen och koka dem mjuka, cirka 25 minuter. Mixa med en stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt och svartpeppar. Värm linserna i soppan. Fritera morotsstrimlorna i olja och servera till soppan.
4 portioner
1 dl belugalinser eller gröna linser
1 kg morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ msk dillfrön
2 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
2 dl apelsin- och blodapelsinjuice
Salt
Svartpeppar
2 dl rapsolja
Kommentarer
Skicka en kommentar