Broccoligratäng med pasta och ädelost är en jättegod kombination. Om Du gillar hetta i maten kan Du med fördel lägga till 1 tsk chili flakes i äggstanningen. Servera gärna denna vegetariska pastagratäng med en blandad grönsallad.
Sätt ugnen på 225°. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Koka i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Låt rinna av och blanda med den kokta pastan i en smord ugnsform. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ädel creme och salt. Häll äggstanningen över pastan i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt vila cirka 10 minuter. Servera gärna med en grönsallad.
10 portioner
750 gr pasta penne
625 gr broccoli
5 ägg
5 dl créme fraiche
3¾ dl mjölk
425 gr Kvibille ädel creme
2½ tsk salt
Till servering:
Blandad grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar