Pastadeg

Att göra sin egen pasta är kul och inte alls svårt. Allra bäst blir den när den kavlas i pastamaskin. Din hemgjorda pastadeg kan Du använda till allt från fylld ravioli eller tortellini, pappardelle, spaghetti eller lasagneplattor. Gott att servera med ett brynt salviasmör och finriven lagrad ost.

Pastadeg:

Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i remsor. Koka pastan i välsaltat vatten 2-3 minuter.

4 portioner

Pastadeg:

5 dl durumvetemjöl

2 ägg

2 äggulor

'1 msk olivolja

1 msk vatten

¾ tsk salt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning