Pastadeg
Att göra sin egen pasta är kul och inte alls svårt. Allra bäst blir den när den kavlas i pastamaskin. Din hemgjorda pastadeg kan Du använda till allt från fylld ravioli eller tortellini, pappardelle, spaghetti eller lasagneplattor. Gott att servera med ett brynt salviasmör och finriven lagrad ost.
Pastadeg:
Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i remsor. Koka pastan i välsaltat vatten 2-3 minuter.
4 portioner
Pastadeg:
5 dl durumvetemjöl
2 ägg
2 äggulor
'1 msk olivolja
1 msk vatten
¾ tsk salt
Kommentarer
Skicka en kommentar