Krämig rotfruktssoppa
Rotfrukter görs sig alldeles utmärkt i soppor, och de går fint att variera efter tillgång. Toppa denna soppa med cottage cheese oc ringla ner lite olivolja för extra smak. Vardagsmat när den är som bäst.
Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär två av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 minuter tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraichen. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan cirka 1 minut.
Servering
Häll upp soppan i djupa tallrikar, ringla eventuellt lite olivolja över och toppa med cottage cheese. Servera gärna grovt bröd till.
Receptet gäller för 4 portioner
8 potatisar
2 palsternackor
3 morötter
1 liter örtbuljong
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
Eventuellt olivolja
250 gr Keso cottage cheese
Kommentarer
Skicka en kommentar