Denna klassisk gubbröra är gjord på ansjovis, kokt ägg, potatis, dill, gräslök och crème fraiche. Gubbröra kan vara den absolut bästa vickningen man kan bjuda på. Salt, krämig och smakrik ska den vara. Servera den gärna på knäcke- eller grovt bröd. Man kan även göra gubbröra på matjesill. Ta det Du gillar allra bäst.
Koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen. Låt potatis och ägg svalna. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör på svag värme, låt löken svalna. Låt sillen rinna av men spara spadet. Skär fisken i små tärningar. Skala och tärna potatis och ägg. Rör ihop crème fraiche med sillspad och örter. Vänd ner potatis, ägg, lök och sill. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera gubbröran på knäckebröd eller danskt rågbröd. Garnera gärna med dill.
10 portioner
5 normalstora potatisar
6⅔ ägg
1⅔ gul lök
1⅔ msk smör
1⅔ burk ansjovisfilé á 125 gr eller 1 burk matjesill á 200 gr
1⅔ dl créme fraiche
1⅔ msk sillspad
⅚ kruka färsk dill, hackad
⅚ kruka färsk gräslök, finskuren
Salt och svartpeppar
10 skivor knäckebröd eller danskt rågbröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar