Taxichaufför dödsskjuten i Göteborg, inte känd

En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i Göteborg.

En man i 35-årsåldern sköts tidigt på söndagen till döds i Göteborg. Mannen hade precis parkerat sin bil efter att ha kört taxi under natten.

Han är inte känd av polisen sedan tidigare vad jag vet, säger Peter Adlersson vid polisen.

Polisen fick samtal vid klockan 03:25 på söndagsmorgonen om att flera personer hört skott avlossas i stadsdelen Bergsjön och att en man låg på marken.

Vi kom ganska snabbt till platsen och kunde konstatera att mannen avlidit. Han hade precis parkerat sin bil och avslutat arbetspasset när han blev skjuten, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst.

Vad vi känner till nu så förekommer han inte hos oss sedan tidigare. Men vi undersöker ju om det finns andra samband med någonting. Utredningen får visa vad det rör sig om och varför detta har skett, fortsätter Adlersson.

En förundersökning om mord har inletts. Ingen person hade vid klockan 18:00-tiden på söndagen gripits. Polisen arbetar intensivt med ärendet, enligt Adlersson.

Vi har ingen som vad jag vet har sett själva skjutningen. Men många har hört skotten givetvis. Vi har sökt med hund, gjort saksök efter hylsor och sådant. Vi knackar dörr nu för att få lite fler uppgifter.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse för att se till att man har tillräckliga resurser. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Eftersom det är lite dåligt med iakttagelser så vill vi gärna ha in tips på iakttagelser som kan ha samband med den här händelsen. Om man har hört eller sett något så får man gärna ringa polisen på 114 14, säger Peter Adlersson.

Enligt Pernilla Henry, vakthavande befäl, kommer insatsen att fortgå under söndagskvällen.

Vi arbetar fortfarande i området och kommer fortsätta med dörrknackning under kvällen, sade hon vid klockan 18:00-tiden.

Nattens skjutning innebär att 53 personer skjutits till döds hittills i år.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning