Proviva

Tarmfloran, det officiella namnet på vårt inres goda bakterier. Miljoners miljarder mikroskopiska mikrober ser till att hålla ordning i vår kropp. Skapar balans. Välmående. Glädje.

Tarmfloran är de osynliga hjältar som arbetar i skymundan, djupt ner i våra magar, ett ekosystem beståendes av 10 000 miljarder bakterier som hjälper till med matsmältningen genom nedbrytning av fibrer och därigenom underlättar kroppens näringsupptag.

Tarmfloran främjar även vår kropps immunförsvar. Visst, vår hud skyddar oss på utsidan från farliga bakterier, men mindre känt är att hela 70-80% av vårt immunsystem finns i vävnaderna i och kring tarmarna.

Tarmfloran är helt unik för varje individ, precis som våra fingeravtryck, och anledningen till det är för att den utvecklas med oss från födseln. Den påverkas av saker som genetik, miljöfaktorer och kost, men är också reaktiv till våra liv. När vi stressar, äter mindre hälsosamt eller när vi tränar aktivt så märker vår tarm av det. För att skydda tarmen behöver vi därför hålla tarmfloran rik, och det kan en balanserad kost hjälpa till med. Och det är där som ProViva kommer in i bilden.

24,90 per liter (2022-10-11)




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning