Lekande lätt svänger du ihop dessa chokladbollar i långpanna. Tryck ut chokladbollssmeten i en form. Låt stelna. Bred på chokladkräm och skär i bitar. Toppa chokladbollar i långpanna med vispad grädde, bär och Dina favoritgodisar. Perfekt att bjuda på när man snabbt vill ha fika, och ingen ugn behövs.
16 bitar
200 gr smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
8 dl havregryn
Topping:
2 dl nötkräm eller dulche de leche
2 dl rostade kokosflingor eller kokosflarn
2 dl vispgrädde, lättvispad
100 gr blandade färska bär
Cirka 16 bitar godis, t ex chokladpraliner
Bryn 100 gr smör och låt svalna i rumstemperatur. Vispa det brynta smöret med resterande smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, cirka 20x30 cm. Låt stelna cirka 20 minuter i kylen. Ta ut ur formen och bred nötkräm. Strö över kokosflingor och skär i fyrkanter. Toppa chokladbollar i långpanna med vispad grädde, bär och chokladgodis.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar