Ny kalldusch för Liverpool

Joe Willock jublar efter sin sena kvittering.

Newcastle kvitterade på tilläggstid borta mot Liverpool men målet dömdes bort efter hands på Callum Wilson.

Sedan kvitterade man på nytt, och denna gång räknades det.

Joe Willock skickade in 1–1 med matchens sista spark.

Det blev en rivstart för Liverpool hemma på Anfield.

Ett inlägg letade sig via en Newcastle-panna fram till Mohamed Salah i straffområdet. Med en fin mottagning gav han sig själv yta för att vända upp och distinkt skjuta in 1–0 redan i tredje minuten.

Men därefter skulle det gå troll i målskyttet för Liverpool.

Jürgen Klopp startade med en offensivt balanserad uppställning där kvartetten med Salah, Diogo Jota, Roberto Firmino och Sadio Mané samtliga fick chansen från start.

Och det rådde inte heller någon brist på målchanser. Martin Dúbravka i Newcastles mål testades flera gånger om men styrde iväg det som kom hans väg.

På tilläggstid blev det rejält dramatiskt när Callum Wilson sprang sig fri. Newcastles anfallare missade det första skottet men fick med sig returen och satte bollen i nät. Men målet dömdes bort då Wilson bedömdes ha fört med sig bollen med handen.

I matchens sista sekvens nickades bollen ner till Joe Willock som stod ren i Liverpools straffområde. 19-åringen gjorde inget misstag utan satte punkt för matchen med att skicka in slutresultatet 1–1.

De stod väldigt högt och det behövdes bara den där sista passningen och avslutet. Jag är glad över att vi gjorde mål, säger Willock till BT Sport enligt BBC.

För Liverpool blev det ett liknande scenario som i måndagens match mot Leeds. Då ledde man med 1–0 men fick bara med sig en poäng efter att Leeds kvitterade i 87e minuten.

Vi lär oss inte läxan och fortsätter göra samma sak, säger Liverpools vänsterback Andy Robertson i Viaplays sändning.