Man misstänks ha förgripit sig på 26 kvinnor

Utredningen om den misstänkte våldtäktsmannen på Södermalm i Stockholm växer. Nu misstänks 26 kvinnor ha fallit offer för 34-åringen.

De utsatta kvinnorna är alla i närheten av hans egen ålder. Vissa har inte vetat om att de blivit utsatta förrän de blivit kontaktade av polis, säger kammaråklagare Helena Nordstrand till oss som först rapporterade om den växande utredningen.

Mannen häktades den 12 november förra året. Då misstänktes han för tre våldtäkter som polisen upptäckte när man gick igenom hans telefon med anledning av ett misstänkt narkotikabrott. I mobilen hittades filmer på övergrepp som begåtts på kvinnor när de antingen sov eller hade drogats.

Sedan dess har brottsutredningen vuxit, mycket tack vare att polisen gått ut med en bild på mannens bostad där flera övergrepp ska ha ägt rum och bett kvinnor som kan ha våldtagits att träda fram.

Några har vänt sig till polisen själva, andra har vi identifierat utifrån bland annat filmmaterial, säger kammaråklagare Helena Nordstrand till oss.

Om mannen åtalas för de brott han nu misstänks för skulle han räknas till en av de värsta våldtäktsmännen i Sverige genom tiderna, skriver tidningen. Mannen nekar till brott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning