Macron besökte mordoffrets familj

En polisanställd mördades vid en polisstation utanför Paris i fredags.

Fyra personer har frihetsberövats efter mordet på en polisanställd kvinna i Frankrike. Mordet utreds som terrorbrott.

President Emmanuel Macron träffade offrets familj på lördagen.

Emmanuel Macron, som befann sig i Tchad vid tidpunkten för mordet, skrev på Twitter att Frankrike aldrig kommer att vika sig för "islamistisk terrorism". Landet har drabbats av flera extremistdåd de senaste åren.

Under lördagen besökte Macron mordoffrets familj.

I fredags dödades en 49-årig kvinna som jobbade med administration vid ingången till sin arbetsplats på en polisstation i Rambouillet utanför Frankrikes huvudstad Paris.

Det inträffade utreds som terrorbrott, enligt åklagare som hänvisar till uttalanden som förövaren ska ha gjort i samband med attacken.

Gärningsmannen sköts till döds på brottsplatsen. Den 36-årige mannen, som var tunisisk medborgare, var inte känd av polis eller underrättelsetjänst sedan tidigare.

Än en gång har republiken blivit attackerad. Än en gång har franska staten blivit hotad. Vi kommer inte att låta det här passera, sade premiärminister Jean Castex vid en pressträff.

Han höll sedan ett krismöte med flera andra ministrar i Paris.

Efter attacken togs tre personer in till förhör. Under lördagen frihetsberövades ytterligare en person. Flera husrannsakningar har genomförts.

Inrikesminister Gérald Darmanin säger att säkerheten kommer att höjas på landets polisstationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning