Fem PL-klubbar klara för superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa, fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny "superliga", uppger brittiska The Times.

Men Manchester City tackar nej.

De fem klubbarna som vill vara med i superligan är Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham.

Den brittiska tidningen The Times kommer med uppgifterna med hänvisning till källor med insyn i processen.

Enligt Times uppgifter har Manchester City tackat nej.

Det är oklart om medverkan i superligan skulle innebära att klubbarna skulle sluta spela i sina nationella ligor.

Superligan skulle kunna förändra fotbollen i grunden. Det skulle vara en "utbrytarliga" med de största klubbarna i Europa och inte kopplad till europeiskt seriespel. Den skulle inte vara sanktionerad av Uefa som har varnat storklubbarna att deras spelare därmed skulle kunna stoppas från att spela med sina landslag i EM och VM.

Tidigare under söndagen kom det uppgifter från Italien om att de tre ledande klubbarna Juventus, Inter och Milan är inblandade i förhandlingar med streamingtjänsten DAZN om den nya superligan.

Uppgifter kommer dagen innan Uefa väntas fatta beslut om ett nytt upplägg för Champions League, som ska ge fler matcher för och högre intäkter till de europeiska storklubbarna.

Det nya upplägget ska träda i kraft 2024 och har kommit till stånd eftersom Uefa försökt gå de stora klubbarna till mötes sedan uppgifterna om att de planerar en egen superliga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning