Pasta aglio e olio är en mycket enkel, men samtidigt smakrik pastarätt. Den innehåller vitlök, chili, olivolja, bladpersilja och ost. God mat för en billig peng. Servera pastan i samma stund som den är klar. Kom ihåg att det är gästerna som ska vänta på pastan och inte tvärtom.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Häll av vattnet från pastan men spara cirka 3 dl. Fräs vitlöken i oljan cirka 2 minuter. Tillsätt kokvattnet och chili flakes. Sjud tills ca en tredjedel återstår. Tillsätt pastan och blanda väl. Rör ner hackad persiljan och smaka av med salt och peppar. Toppa med finriven ost. Servera pasta aglio e olio direkt.
10 portioner
1 000 gr spaghetti
15 vitlöksklyftor
1⅞ dl olivolja
2½ tsk chili flakes
62½ gr bladpersilja
Salt och svartpeppar
250 gr Castello Kata
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar