onsdag 20 november 2024

Lasagne Verde

En förföriskt god vegetarisk lasagne med spenat, zucchini och vitlök i fyllningen. Det går snabbt med färdigriven ost, eller toppa lasagnen med din favoritost.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddor. Rör i ⅔ av osten. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Varva sås, fyllning och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

4 portioner

9 lasagneplattor

Bechamelsås:

50 gr smör

¾ dl vetemjöl

8 dl standardmjölk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 krm muskot

150 gr riven ost

Fyllning:

250 gr fryst bladspenat

1 gul lök

1 zucchini

Smör

2 vitlöksklyftor

Rivet skal av ½ citron

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar