En förföriskt god vegetarisk lasagne med spenat, zucchini och vitlök i fyllningen. Det går snabbt med färdigriven ost, eller toppa lasagnen med din favoritost.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddor. Rör i ⅔ av osten. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Varva sås, fyllning och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
4 portioner
9 lasagneplattor
Bechamelsås:
50 gr smör
¾ dl vetemjöl
8 dl standardmjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
150 gr riven ost
Fyllning:
250 gr fryst bladspenat
1 gul lök
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
Rivet skal av ½ citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar