Glutenfria kanelbullar som blir riktigt saftiga och goda. Krämig fyllning med smör och kanel och deg kryddad med kardemumma. Utmärkta bullar när du vill bjuda på något glutenfritt. Dessutom är dessa glutenfria kanelbullar enkla att göra.
Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjölken och smöret till bunken. Rör tills jästen löst upp sig. Rör ner fiberhusk, socker, kardemumma, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet. Arbeta degen blank och smidig, cirka 5 minuter. Tillsätt resten av mjölet under knådningen. Låt jäsa övertäckt cirka 60 minuter. Rör ihop fyllningen i en liten skål. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Lägg bullarna med snittytan uppåt i bullformar av papper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Receptet gäller för 40 stycken
5 dl standardmjölk
50 gr jäst
150 gr smör
2 msk fiberhusk
1½ dl strösocker
1 msk stötta kardemummakärnor
1 ägg
1 krm salt
1½ liter glutenfri mjölmix
Fyllning:
150 gr smör
3 msk strösocker
2 msk malen kanel
Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar