onsdag 20 november 2024

Kycklingköttbullar med rödkålsallad i tunnbröd

Turkisk falafel översatt till svenska blir vinterutflyktens höjdpunkt.

Blanda grädde och ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör 3-5 minuter. Strimla kålen fint och blanda med crème fraiche och övriga ingredienser. Fördela salladsblad, kycklingköttbullar, rödkålssallad och äppleklyftor på tunnbröden. Vik ihop och vira in i servetter eller smörgåspapper.

4 portioner

400 gr kycklingfärs

1½ dl matlagningsgrädde

½ dl ströbröd

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör

100 gr rödkål

2 dl crème fraiche

2 msk färsk riven pepparrot

1 dl grovrivet äpple

1 tsk honung

2 krm salt

2 msk hackad färsk dill

Tunnbröd

Salladsblad

Klyftor av äpplen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar