Turkisk falafel översatt till svenska blir vinterutflyktens höjdpunkt.
Blanda grädde och ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör 3-5 minuter. Strimla kålen fint och blanda med crème fraiche och övriga ingredienser. Fördela salladsblad, kycklingköttbullar, rödkålssallad och äppleklyftor på tunnbröden. Vik ihop och vira in i servetter eller smörgåspapper.
4 portioner
400 gr kycklingfärs
1½ dl matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
100 gr rödkål
2 dl crème fraiche
2 msk färsk riven pepparrot
1 dl grovrivet äpple
1 tsk honung
2 krm salt
2 msk hackad färsk dill
Tunnbröd
Salladsblad
Klyftor av äpplen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar