Cannelloni, italiensk pastarätt, med het fyllning av cottage cheese med smak av chili. Cannellonin gratineras i ugnen under ett täcke av ljuvlig, hemlagad tomatsås.
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka löken. Lägg lök, tomater, vitlök, socker, salt och kryddor i en matberedare. Mixa såsen slät. Häll tomatsåsen i en kastrull tillsammans med smulad buljongtärning. Låt koka upp under omrörning. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Blanda cottage cheese med chipotlepasta, tomatpuré och koriander och fördela det på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Häll tomatsåsen över pastarullarna. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 20–25 minuter.
10 portioner
1 250 gr Cottage cheese crushed naturell
5 msk Chipotlepasta
2½ msk tomatpuré
1¼ tsk malen koriander
625 gr färska lasagneplattor, gärna fullkorn
5 dl riven ost
Tomatsås:
2½ gul lök
2½ burk krossade tomater
2½ vitlöksklyftor
2½ msk strösocker
2½ tsk salt
2½ tsk paprikapulver
2½ krm svartpeppar
2½ tärning grönsaksbuljong
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar