onsdag 20 november 2024

Cannelloni med chili

Cannelloni, italiensk pastarätt, med het fyllning av cottage cheese med smak av chili. Cannellonin gratineras i ugnen under ett täcke av ljuvlig, hemlagad tomatsås.

Börja med tomatsåsen. Skala och hacka löken. Lägg lök, tomater, vitlök, socker, salt och kryddor i en matberedare. Mixa såsen slät. Häll tomatsåsen i en kastrull tillsammans med smulad buljongtärning. Låt koka upp under omrörning. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Blanda cottage cheese med chipotlepasta, tomatpuré och koriander och fördela det på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Häll tomatsåsen över pastarullarna. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 20–25 minuter.

10 portioner

1 250 gr Cottage cheese crushed naturell

5 msk Chipotlepasta

2½ msk tomatpuré

1¼ tsk malen koriander

625 gr färska lasagneplattor, gärna fullkorn

5 dl riven ost

Tomatsås:

2½ gul lök

2½ burk krossade tomater

2½ vitlöksklyftor

2½ msk strösocker

2½ tsk salt

2½ tsk paprikapulver

2½ krm svartpeppar

2½ tärning grönsaksbuljong

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar