fredag 29 november 2024

Grönkålsfrittata

Vacker på julbordet och god året om. Njut den nygräddad eller ljummen.

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Tina grönkålen och krama ur den väl. Finstrimla skinkan. Lägg smöret i en ugnssäker form. Låt det smälta i ugnen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör ner grönkål, skinka och 2/3 av osten. Häll det i formen och strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter tills den precis har stelnat och fått lite färg.

4 portioner

500 gr hackad fryst grönkål

100 gr tunt skivad skinka

25 gr smör

5 ägg

1 dl standardmjölk

1½ tsk salt

2 krm vitpeppar

150 gr riven ost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Citronsorbet

Detta är en riktigt syrlig och frisk citronsorbet. Perfekt som avslutning på en maffig måltitid. Denna citronsorbet blir allra bäst om den k...