Friterad blomkål passar utmärkt som en starter innan middagen eller som en del av en maffig snacksbuffé. Blomkålen är marinerad i het crème fraiche och sedan panerad i krispig panko. Vi toppar den nyfriterade blomkålen med färsk jalapeño, mynta och lime. Doppa de frasiga små knytena i sval gräddfil och njut.
Dela blomkålen i buketter och blanda med crème fraiche och salt. Låt stå kallt cirka 30 minuter. Hetta upp frityroljan till 160° i en fritös eller kastrull. Vänd blomkålen i uppvispade ägg och panko. Fritera 3-5 minuter eller tills den fått fin färg. Låt rinna av på galler. Toppa nyfriterad blomkål med skivad jalapeño, myntablad och limeklyftor. Servera med gräddfil.
4 portioner
Cirka 600 gr blomkål
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 msk flingsalt
Till fritering:
2 ägg
4 dl panko
Cirka 2 liter frityrolja
Topping:
1 färsk grön jalapeño
1 lime
Till servering:
3 dl gräddfil
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar