onsdag 20 november 2024

Friterad blomkål

Friterad blomkål passar utmärkt som en starter innan middagen eller som en del av en maffig snacksbuffé. Blomkålen är marinerad i het crème fraiche och sedan panerad i krispig panko. Vi toppar den nyfriterade blomkålen med färsk jalapeño, mynta och lime. Doppa de frasiga små knytena i sval gräddfil och njut.

Dela blomkålen i buketter och blanda med crème fraiche och salt. Låt stå kallt cirka 30 minuter. Hetta upp frityroljan till 160° i en fritös eller kastrull. Vänd blomkålen i uppvispade ägg och panko. Fritera 3-5 minuter eller tills den fått fin färg. Låt rinna av på galler. Toppa nyfriterad blomkål med skivad jalapeño, myntablad och limeklyftor. Servera med gräddfil.

4 portioner

Cirka 600 gr blomkål

2 dl crème fraiche paprika & chili

1 msk flingsalt

Till fritering:

2 ägg

4 dl panko

Cirka 2 liter frityrolja

Topping:

1 färsk grön jalapeño

Färsk mynta

1 lime

Till servering:

3 dl gräddfil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar