4 portioner
300 gr spaghetti
150 gr rökt fläsk
Smör
½ dl vispgrädde
½ tsk salt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 dl riven ost gratäng
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor
Pasta carbonara eller spaghetti carbonara, älskad favorit med grädde och rökt fläsk eller bacon. Passar lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset. Enkelt och recept på en riktig klassiker. Klar på en kvart. Servera pasta carbonara med en äggula.
Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar. Servera pasta carbonara med en äggula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar