Pasta carbonara

4 portioner

300 gr spaghetti

150 gr rökt fläsk

Smör

½ dl vispgrädde

½ tsk salt

1 finhackad vitlöksklyfta

3 dl riven ost gratäng

2 krm nymald svartpeppar

4 äggulor

Pasta carbonara eller spaghetti carbonara, älskad favorit med grädde och rökt fläsk eller bacon. Passar lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset. Enkelt och recept på en riktig klassiker. Klar på en kvart. Servera pasta carbonara med en äggula.

Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar. Servera pasta carbonara med en äggula.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning