torsdag 19 december 2024

Strömmingslåda med lax

Strömmingslåda på nytt sätt. Härlig smak och sälta från den rökta laxen.

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skölj strömmingsfiléerna, klipp bort ryggfenan och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta. Dela laxen i mindre bitar, lägg en bit på varje strömming och vik ihop dem. Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med strömmingen. Rör ihop grädde och senap och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

10 portioner

1 500 gr strömmingsfilé

2½ tsk salt

250 gr rökt lax

750 gr purjolök

7½ dl vispgrädde

3¾ msk dijonsenap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar