tisdag 31 december 2024

Green goddess sallad

Green goddessallad är en lyxig variant på coleslaw. Den syrliga och krämiga dressingen som innehåller avokado, färska örter och crème fraiche blandas med fint skuren spetskål och färsk jalapeño. Servera gärna green goddessallad som tillbehör vid grillmiddagen. Det här receptet på green goddessallad är dessutom vegetariskt då det inte innehåller sardeller, så fler kan njuta av rätten.

Grovhacka örterna och lägg undan en nypa till garnering. Skala och skiva vitlöken. Halvera och gröp ur avokadon. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt. Tärna kålen. Finhacka jalapeño. Blanda med dressingen. Smaka av med flingsalt och garnera green goddessalladen med extra örter och jalapeño.

4 portioner

Dressing:

1 kruka färsk basilika

1 kruka färsk koriander

50 gr bladpersilja

1 vitlöksklyfta

1 avokado

1 citron, finrivet skal och saft

2 dl crème fraiche

1 tsk salt

Sallad:

1 spetskål, cirka 400 gr

1 färsk grön jalapeño

Flingsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varför rockartister inte går i pension

Rolling Stones är rockgruppen som aldrig går i pension trots åldern. De har hållit ihop i mer än 60 år. Men vad gör att rockartister väljer ...