Mockarutor
Saftiga, mjuka och chokladstinna med underbar kaffefrosting. Perfekt att baka när man ska bjuda många på fika. Kärt barn har många namn, så skulle våra mockarutor ha kokosflingor på sig skulle nog många kalla dem för kärleksmums, snoddas eller chokladrutor.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med hög kant, 20X30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Frosting:
Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn smet. Känns den för lös kan den svalna lite i kylen. Rör om då och då. Bred frostingen över kakan. Skär upp i rutor.
24 bitar
200 gr smör
2 dl standardmjölk
5 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Frosting:
200 gr smör
1½ dl starkt kaffe, avsvalnat
1½ dl kakao
5 dl florsocker
½ tsk salt
Kommentarer
Skicka en kommentar