Mockarutor

Saftiga, mjuka och chokladstinna med underbar kaffefrosting. Perfekt att baka när man ska bjuda många på fika. Kärt barn har många namn, så skulle våra mockarutor ha kokosflingor på sig skulle nog många kalla dem för kärleksmums, snoddas eller chokladrutor.

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med hög kant, 20X30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.

Frosting:

Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn smet. Känns den för lös kan den svalna lite i kylen. Rör om då och då. Bred frostingen över kakan. Skär upp i rutor.

24 bitar

200 gr smör

2 dl standardmjölk

5 ägg

4 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1½ dl kakao

1½ msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Frosting:

200 gr smör

1½ dl starkt kaffe, avsvalnat

1½ dl kakao

5 dl florsocker

½ tsk salt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning