Kycklinglasagne
Detta recept på kycklinglasagne är lättlagat och smakrikt för hela familjen. En mustig och gräddig sås med kyckling, champinjoner och purjolök varvas mellan lasagneplattor och riven mozzarella. Skönt att slippa laga två olika såser, här kör vi allt i ett. Servera med en krispig blandad grönsallad.
Värm ugnen till 225°. Skär kycklingen i mindre bitar. Kvarta svampen. Strimla purjolöken och skiva vitlöken. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekgryta. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt svamp, purjolök, vitlök, tomatpuré och sambal oelek. Fräs ytterligare 4-5 minuter. Häll på tomater och grädde. Smula ner buljongtärningen. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör ner hälften av osten och grovhackad basilika. Varva kycklingsås med lasagneplattor i en smord ugnsform cirka 20x30 cm. Strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Servera kycklinglasagnen med grönsallad.
4 portioner
600 gr kycklingbröstfilé
250 gr champinjoner
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
2 msk smör- och rapsolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
2 tsk torkad rosmarin
400 gr konserverade körsbärstomater
5 dl matlagningsgrädde
1 tärning kycklingbuljong
150 gr mozzarella
1 kruka färsk basilika
Salt och svartpeppar
Cirka 10 lasagneplattor
Till servering:
Blandad grönsallad
Kommentarer
Skicka en kommentar