Rödbetor i ugn

Rödbetor, eller snarare alla betor, blir söta och goda när de tillagas i ugn. Vi tillsätter honung, smulad vitost, färsk rosmarin och hackade pistegnötter. Smakerna passar underbart fint ihop. Dessa betor är perfekta att servera på buffé, eller som tillbehör till grillat, kyckling eller till en matig sallad.

Värm ugnen till 250°. Tvätta eller skala rödbetorna. Halvera dem och lägg i en ugnsform med snittytan upp. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Tillaga mitt i ugnen cirka 25 minuter. Smula vitosten och plocka bladen från rosmarinen. Strö vitost, rosmarin, honung och nötter över betorna. Rosta i ytterligare 10 minuter, tills osten fått fin färg.

4 portioner

1 kg rödbetor eller blandade betor

4 msk olivolja

Flingsalt

150 gr Apetina vitost

1 kvist färsk rosmarin

'4 msk flytande honung eller lönnsirap

1 dl valnötter eller pistagenötter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning