Glutenfria scones

Blir man sconessugen så är dessa glutenfria scones snabbt bakade. Bara att blanda ihop och grädda i 10 minuter. Majsmjölet ger både fin smak och härlig färg till de glutenfria sconesen. Servera med färskost och sylt eller smör, ost och marmelad.

Sätt ugnen på 250°. Blanda glutenfritt mjöl, majsmjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i filmjölken och arbeta raskt ihop till en deg. Klicka ut degen till scones på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem till små puckar med blöta händer. Nagga gärna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till fin färg. Servera nybakade glutenfria scones med smör, ost och marmelad eller färskost och sylt.

10 stycken

3 dl glutenfri mjölmix

1 dl majsmjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk strösocker

½ tsk salt

50 gr smör

2 dl filmjölk

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning