Sushiris

Sushiris är en självklarhet till maki och nigiri. Men testa också att ha riset som gund till en poké bowl. Toppa med det Du tycker om, t ex lax, avokado, mango, gari och sojabönor.

Sushiris:

Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå cirka 15 minuter. Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart. Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda cirka 20 minuter. Ta av från värmen och låt stå cirka 10 minuter under lock. Värm risvinäger, citron, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka. Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott utan att riskornen går sönder.

10 portioner

Sushiris:

750 gr rundkornigt ris, gärna sushiris

11¼ dl vatten

2½ dl risvinäger

1¼ citron, pressad saft

1¼ dl strösocker

1¼ msk salt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning