Med färdig svampsås och färska lasagneplattor har Du snabbt en krämig, vegetarisk lasagne. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt som matlåda.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt spenat. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Varva svampfräset med sås, lasagneplattor och ost i en smord ugnssäker form, cirka 20 x 25 cm. Avsluta med sås och ost. Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, cirka 25 min. Servera med sallad.
10 portioner
10 dl pastasås portabellosvamp&ost
1 000 gr champinjoner
5 msk smör- och rapsolja
325 gr bladspenat
2½ vitlöksklyftor
625 gr färska lasagneplattor
187½ gr riven ost
1¼ tsk salt
2½ krm svartpeppar
Till servering:
162½ gr blandad grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar