fredag 6 december 2024

Svamplasagne

Med färdig svampsås och färska lasagneplattor har Du snabbt en krämig, vegetarisk lasagne. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt som matlåda.

Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör-  och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt spenat. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Varva svampfräset med sås, lasagneplattor och ost i en smord ugnssäker form, cirka 20 x 25 cm. Avsluta med sås och ost. Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, cirka 25 min. Servera med sallad.

10 portioner

10 dl pastasås portabellosvamp&ost

1 000 gr champinjoner

5 msk smör- och rapsolja

325 gr bladspenat

2½ vitlöksklyftor

625 gr färska lasagneplattor

187½ gr riven ost

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

Till servering:

162½ gr blandad grönsallad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pasta med rostad vitlök och crème fraiche

Pasta med spenat och rostad vitlök i en ljuvlig sås på crème fraiche som är smaksatt med parmesan och citron. Underbart god. Koka pastan enl...