Vegetarisk pasta med valnötter och sojabönor som är god, fräsch och lättlagad. Den som vill ha extra sting strör över lite torkade chiliflakes.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr varm stekpanna, låt svalna. Skala och finhacka vitlöken och stek den i smör. Tillsätt sojabönor och spenat och låt det fräsa med några minuter. Rör ner färskost och grädde. Tillsätt citronskal och saft, smaka av med salt. Blanda såsen med pastan. Strö över chiliflakes och valnötter vid servering.
4 portioner
300 gr pasta gnocchi
40 gr valnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
250 gr frysta sojabönor
180 gr babyspenat
150 gr färskost naturell
1½ dl matlagningsgrädde
Rivet skal och saft av 1 liten citron
Salt
Chili flakes
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar