lördag 14 december 2024

Pasta med sojabönor och citron

Vegetarisk pasta med valnötter och sojabönor som är god, fräsch och lättlagad. Den som vill ha extra sting strör över lite torkade chiliflakes.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr varm stekpanna, låt svalna. Skala och finhacka vitlöken och stek den i smör. Tillsätt sojabönor och spenat och låt det fräsa med några minuter. Rör ner färskost och grädde. Tillsätt citronskal och saft, smaka av med salt. Blanda såsen med pastan. Strö över chiliflakes och valnötter vid servering.

4 portioner

300 gr pasta gnocchi

40 gr valnötter

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

250 gr frysta sojabönor

180 gr babyspenat

150 gr färskost naturell

1½ dl matlagningsgrädde

Rivet skal och saft av 1 liten citron

Salt

Chili flakes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar